Panoramik Radyografi: Üst ve alt diş kavislerinin ve komşu doku ve oluşumların tek bir film üzerinde görüntülendiği film çekim tekniğidir.
Bu röntgen türü, çıkan ve çıkmaya devam eden dişlerin konumunu tespit etmede kullanılır. Sorunlu dişleri tespit edebilir,kist
ve tümörlerin teşhis edilmesinde yardımcı olabilir.
Tedavi planlamasında, verdiği genel görünüm ve detaylarla diş hekimine dişler ve çeneler hakkında genel bir bilgi verir.
Periapikal Radyografi: Dişlerin birebir boyuta en yakın görüntüsünü veren küçük film çeşitidir.
İlgili diş grubu ve etrafındaki çene kemiğinin detaylı bir görüntüsünü verir.
Bite-Wing Radyografi (Isırma radyografisi): Özellikle dişlerin komşu dişlerle aralarında oluşmuş çürüklerin tespiti için kullanılır.
El-Bilek Radyografisi: Ortodontik tedavi planlamasında çocuk hastaların kemik yaşını tespit etmek için kullanılır.
Sefalometrik Radyografi: Özellikle ortodontik tedavi planlamasında kullanılır, alt ve üst çenelerin ve dişlerin kafa tabanı ve diğer oluşumlarla ilişkisini gösterir.
TME Radyografisi: Temporomandibular eklem (çene eklemi) hareketlerinin ve buna bağlı sorunların tespiti için kullanılır.
Oklüzal Radyografi: Dişlerin yatay yöndeki pozisyonlarının tespiti, çene kemiği içindeki oluşumların incelenmesi veya tükürük bezi hastalıklarının
incelenmesi için kullanılır.
Dental Volumetrik Tomografi: Baş-boyun bölgesi için özel olarak hazırlanmış yeni bir tomografi cihazıdır. Hasta daha az radyasyona maruz kalacak şekilde istenilen bölge tomografik olarak 3 boyutlu olarak görülebilir. Bu yöntemle hastalarımızda incelenebilecek durumlar arasında;
• baş boyun bölgesi travmaları
• çene-yüz bölgesi tümörleri
• gelişim anomalileri
• implant planlaması
yer almaktadır.
|